ECOintention, wat is dat?

ECOintention is voor velen een onbekende methode. Toch wordt deze al 25 jaar met veel succes beoefend. De oorsprong van ECOintention, gebaseerd op resonantietherapie, ligt in de land- en bosbouw. Daar heeft de methode geleid tot verbeterde opbrengsten en gezonde ecosystemen. Zo heeft het Center for ECOintention internationaal al veel projecten gebalanceerd. In het begin waren dit nog ‘kleine’ bossen van 100 hectare, maar dit nam al snel toe tot 40.000 ha in het Niznevirsky reservaat boven Sint Petersburg, in opdracht van Michael Gorbatsjov. Ook de Oostvaardersplassen in Nederland en vele andere natuurgebieden en organisaties zijn met (zeer) positief resultaat met deze methode gebalanceerd. Wat werkt voor ecologische systemen blijkt ook te werken voor economische systemen, vandaar dat ook in veel bedrijven met deze methode wordt gewerkt.

 

ECOintention gaat uit van het feit dat alles energie is. Dat wisten oude beschavingen al lang. Velen van ons vinden dit tegenwoordig een beetje zweverig. Echter, de wetenschap heeft al ver in de vorige eeuw vanuit de kwantummechanica en bijvoorbeeld ook de projectieve meetkunde bewezen dat dit werkelijk zo is.

Nikola Tesla, vooraanstaand wetenschapper, zei al: ‘If you want to find the secrets of the universe think in terms of energy, frequency and vibrations’. De laatste jaren worden door de wetenschap steeds meer ontdekkingen gedaan en openen zich nieuwe mogelijkheden voor ons, om als mens, op een andere manier aan de verbetering van onszelf en onze leefomgeving te werken. Het blijkt dat door (levens-)energie waar te nemen, te interpreteren en te verbeteren in elk (eco-)systeem gezonde energie en flow kan worden teruggebracht. Dit is een basisvoorwaarde voor een goede ontwikkeling en groei van elk systeem, groot en klein. Grondlegger Hans Andeweg (bioloog) heeft er in 1999 het boek In resonantie met de Natuur over geschreven, dat inmiddels in meerdere talen is verschenen. In 2011 schreef hij Scheppend leven.

 

Ruim 25 jaar ervaring in het werken met deze methode heeft, naast vele projecten, geresulteerd in een 4-jarig geaccrediteerde beroepsopleiding. Want het mooie is: iedereen kan dit leren. Natascha past de methode inmiddels toe en geeft samen met Hans Andeweg en Marion de Vries de basiscursus ECOintention, grondbeginselen voor energetisch beheer. Een nieuwe cursus start op donderdag 16 februari of vrijdag 10 maart op Landgoed Zonheuvel en op woensdag 8 maart 2017 op Landgoed Kraaybeekerhof.

 

Begonnen in de land- en tuinbouw hebben veel boeren als eersten de opleiding gevolgd. Een gezond en sceptisch volk dat bijzondere resultaten boekten met het toepassen van deze methode. Ben je benieuwd? Kijk dan bijvoorbeeld eens dit nieuwsitem over ECOtherapie* van Een Vandaag uit 2006. Voor meer informatie en meer recente publicaties kun je terecht op www.ecointention.com

 

*  In verband met internationalisering is per 1 januari 2015 de naam ECOtherapie veranderd in ECOintention.