Stadstuin Capelle aan den IJssel in uitvoering

14-11-2017

De uitvoering van het entreegebied voor het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel is van start gegaan! De voorheen stenige openbare ruimte wordt omgevormd tot een bloemrijke en toegankelijke stadstuin met aangename wandelpaden.  De tuin krijgt een basis van lage wintergroene vaste planten, snoeivormen van taxus en meerstammige bomen. Feeëriek bloeiende vaste planten en bolgewassen geven de tuin een extra dimensie in de kleuren blauw, paars en wit. Zo krijgt het gemeentehuis een uitnodigende entree die door alle seizoenen heen een aangename sfeer biedt. Met de bestaande ijssalon is ook rekening gehouden. Deze krijgt een fijn terras temidden van de tuin.

 

De stadstuin is ontworpen in opdracht van de Gemeente Capelle aan den IJssel. Het ontwerp en beplantingsplan is gemaakt door Martijn Al, Bart Bordes en Natascha van den Ban i.s.m. de afdelingen Stadsbeheer, Facilitaire Dienst en Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente. Rod’Or advies heeft voor de technische uitwerking gezorgd en Bieke van Hees heeft de visualisaties gemaakt.

 

Wij verheugen ons op het voorjaar! Als alles mee zit is de eerste fase begin 2018 gereed. Fase 2 staat op de planning voor medio 2019/2020.